Űrlapok


A) A közjegyzői eljárások tekintetében rendszeresített ÁNYK űrlapok

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (a továbbiakban: MOKK) a közjegyzői ügyvitel szabályairól szóló 29/2019. (XII. 20.) IM rendelet 12. § (1) bekezdése alapján a beadvány elektronikus úton történő előterjesztésére az alábbi űrlapokat rendszeresíti. A jogszabály értelmében az elektronikus úton kapcsolatot tartónak a beadványt a közjegyzőhöz űrlapon kell előterjesztenie. Ha a fél a beadványát nem a MOKK által rendszeresített űrlapon terjeszti elő, a közjegyző a kérelmet visszautasítja az egyéb beadványban foglalt nyilatkozat pedig hatálytalan.

Az űrlapok általános nyomtatványkitöltő programmal (ÁNYK) tölthetők ki. Az ÁNYK-ra vonatkozó gyakorlati tudnivalók a http://www.nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/ebevallas/abevjava linken érhetők el.

Az űrlapok használata a közzétételük időpontjától kötelező.B) A területi közjegyzői kamarák tekintetében rendszeresített ÁNYK űrlapok

A területi közjegyzői kamarákhoz beadvány elektronikus úton az erre rendszeresített űrlapon terjeszthető elő. Az űrlapok általános nyomtatványkitöltő programmal (ÁNYK) tölthetők ki. Az ÁNYK-ra vonatkozó gyakorlati tudnivalók a http://www.nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/ebevallas/abevjava linken érhetők el.C) A Magyar Országos Közjegyzői Kamara tekintetében rendszeresített ÁNYK űrlapok

A MOKK-hoz beadvány elektronikus úton az erre rendszeresített űrlapon terjeszthető elő. Az űrlapok általános nyomtatványkitöltő programmal (ÁNYK) tölthetők ki. Az ÁNYK-ra vonatkozó gyakorlati tudnivalók a http://www.nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/ebevallas/abevjava linken érhetők el.